În apartamentul tău ideal, balconul este un loc special, aproape magic, amenajat confortabil și destinat relaxării. Ca o prelungire a living-ului, cu un pas mai aproape de natură, balconul sau terasa apartamentului poate fi locul unde te decontectezi de la toate grijile acumulate peste zi. În cazul LUXURIA Domenii Residence, terasa apartamentului se poate transforma cu usurință într-un astfel de spațiu și din prisma priveliștii pe care o vei avea: fie spre parcul interior și spre cele 10 grădini tematice, fie spre exterior, înspre zona de Nord a orașului. 


Vremurile în care balconul era locul preferat pentru depozitarea anumitor obiecte din casă au apus de mult. În Luxuria oferim posibilitatea de a depozita diverse lucruri în boxele de la subsol, care se pot achiziționa odată cu apartamentul.

A venit momentul ca terasa apartamentului să își ocupe un loc de suflet în casă și să devină spațiul unde iei primul contact dimineața cu aerul plăcut de afară, unde bei prima gură de cafea, sau ceaiul preferat în zilele mai răcoroase de toamnă. Sau locul unde pur și simplu meditezi și îți organizezi gândurile. În LUXURIA, îți propunem să amplifici farmecul balconului și să profiți de beneficiile pe care ți le poate oferi.


Îți prezentăm câteva idei pentru o amenajare/utilizare modernă a balconului:


1. Relaxare la puterea a doua

Apartamentele noi au fost concepute cu balcoane deschise, spațioase, pe care le poți amenaja cum îți dorești. Și ce poate fi mai plăcut decât să te bucuri de primele raze de soare și de aerul proaspăt al dimineții, sau să te relaxezi într-un fotoliu confortabil, cu cartea preferată în mână, savurând un ceai aromat, într-o după-amiază târzie de toamnă? Chiar și în timpul săptămânii, după o zi în care ai muncit intens și nu ai avut timp să iei prea multe pauze, câteva minute în care să te relaxezi, să faci yoga sau să meditezi pot fi un adevărat răsfăț.

În apartamentele premium din LUXURIA DOMENII Residence, visul tău se transformă atât de ușor în realitate! Multe dintre balcoanele de la parter au fost concepute cu grădină, iar cele de tip duplex au terasă preferențială, mai mare, ușor de amenajat conform cu preferințele fiecăruia. În plus, de la balcon poți admira soluțiile peisagistice unicat sub forma celor 10 grădini tematice.


2. Un colț de lectură, în propria oază de liniște

Balconul are mai mult potențial decât ai apreciat până acum. Îl poți amenaja chiar și într-un colț de lectură. Nu ai nevoie de multe piese de mobilier pentru a-ți pune în aplicare planul de amenajare. Ai nevoie de o măsuță și un scaun din ratan ori un fotoliu cochet și confortabil. Poți amenaja chiar și o mică bibliotecă, cât despre piesele de mobilier, alege unele de culoare deschisă (rezistă mai bine la acțiunea soarelui), din materiale tratate împotriva umezelii. Adaugă un covor colorat, câteva ghivece de flori și căteva felinare colorate și vei avea propria ta oază de liniște.


3. Ce spui de o mini grădină în casă?

Amenajarea balconului cu flori este altă idee minunată pe care o poți pune în practică. Acest spațiu va deveni mica ta oază colorată de verdeață. Vei avea practic o mică parte de Natură la tine în casă, un loc în care te vei putea retrage de fiecare dată când vei simți că trebuie să îți reîncarci bateriile.

Alege diverse rafturi ori suporturi pentru a suspenda ghivecele cu flori. În plus, poți agăța flori chiar și pe marginea balconului, astfel încât să obții un decor de efect. Pe lângă flori, poți să plantezi în ghivece și diverse plante aromatice (busuioc, mentă, pătrunjel, cimbru etc) pe care să le poți folosi ulterior în diverse preparate culinare.


4. Schimbă locul unde îți inviți prietenii!

Cine a spus că este o regulă să îți inviți prietenii la un pahar de vin în living? Și balconul poate să fie un spațiu în care să vă simțiți minunat, mai ales în perioadele calde ale anului, când este recomandat să petreci cât mai mult timp în aer liber. În plus, câteva spoturi așezate strategic pot transforma balconul într-un spațiu demn de admirat. Inspiră-te din amenajările nordice și din lumina caldă a diverselor obiecte de iluminat pe care ei le folosesc în interior, începând de la aplice până la veioze sau alte instalații plăcute privirii și sufletului.


5. Un home-office original, în aer liber

Pentru zilele în care vrei să lucrezi în confortul căminului tău, balconul poate fi o adevărată muză! Specialiștii spun că ești mai eficient și mai creativ atunci când lucrezi în aer liber, într-un loc relaxant. Așa că adu pe terasă toate acele elemente care te îndeamnă să lucrezi cu spor! 


Și pentru că ne apropiem cu pași rapizi de finalizarea apartamentelor din Faza I, te invităm să completezi formularul de mai jos și să pășești în universul LUXURIA. 

Hai să admiri Bucureștiul chiar de la balconul viitorului tău apartament!