Atunci când îți achiziționezi o locuință nouă, principalul criteriu pe care trebuie să-l iei în calcul este spațiul, care trebuie să fie adaptat nevoilor tale. Cum noua locuință îți va fi cămin cel puțin pentru câțiva ani, dacă nu pentru toată viața, ideal este să iei în calcul și nevoia de spațiu pe care o poți avea în viitor. Numărul membrilor familiei este un factor important atât pentru dimensiunea locuinței în metri pătrați, cât și pentru necesarul de încăperi individuale, numărul de băi și pentru dimensiunile spațiilor comune. De asemenea, stilul de viață este determinant în alegerea spațiului în care vei locui, atât din punctul de vedere al dimensiunii, cât și al compartimentării.

Studiile demonstrează că există un raport direct între spațiul locuinței și calitatea vieții. O locuință optimă pentru o familie trebuie să includă dormitoare separate pentru copii și părinți, de minimum 12 mp, un living de minimum 18 mp pentru relaxare, socializare și oaspeți, precum și spații de depozitare. Lipsa intimității, lipsa spațiului de depozitare și lipsa posibilității de a primi comod vizitatori reprezintă factori constanți de stres. În cazuri extreme, s-a dovedit că lipsa spațiului adecvat pentru o gospodărie are un impact semnificativ asupra sănătății, a nivelului de educație și relațiilor de familie.

Un studiu realizat în cadrul University College London în 2010 face legătura între aglomerarea în spațiul locuinței și rezultatele slabe obținute în educația copilului. Performanțele academice ale copiilor pot fi afectate de lipsa spațiului privat de studiu. Suprapunerea constantă a diferitelor activități cum ar fi studiul, socializarea și relaxarea într-un spațiu limitat poate afecta negativ viața de familie, creând o dinamică dificilă. În cazul copiilor poate avea un efect de bruiaj în procesul de învățare.

Același studiu asociază productivitatea și cu oportunitățile de a lucra de acasă, care în contextul pandemiei de coronavirus au devenit o normalitate. Lucrul de acasă îmbunătățește echilibrul între viața profesională și cea personală, însă presupune și un spațiu dedicat.

Suprafața locuinței trebuie să fie direct proporțională cu numărul și tipul de activități care se pot desfășura în casă. Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat că pot interveni foarte ușor schimbări în stilul de viață și în ritmul de zi cu zi, precum și în nevoile membrilor unei familii. De aceea, flexibilitatea și adaptabilitatea sunt noile criterii esențiale în alegerea locuinței. Locuințele care dispun de spațiu adecvat sunt mai ușor de adaptat la nevoile și stilul de viață în schimbare.

În Luxuria Residence, fiecare tip de apartament este proiectat și construit astfel încât să corespundă criteriilor, nevoilor și stilurilor de viață diverse.

Studio-uri duble pentru oameni single sau cupluri la început de drum

Cu o suprafață utilă cuprinsă între 43 și 51 de metri pătrați, studio-urile sunt compartimentate pentru a asigura atât intimitate, cât și spațiu de relaxare și socializare sau primire a oaspeților. Astfel nu va trebui să-ți faci griji atunci când vin prietenii sau rudele în vizită, există suficient spațiu pentru oaspeți, delimitat de zona de noapte. În plus, în zilele călduroase de primăvară, vară sau toamnă, petrecerea se poate muta pe terasa de 7 mp sau chiar în grădină.


Apartamente cu 2 camere pentru oameni single, cupluri la început de drum sau la a doua tinerețe

Cei 52, respectiv 53 de metri pătrați utili ai apartamentelor cu 2 camere sunt compartimentați eficient, pentru o cât mai bună separare a activităților. Livingul de 22-23 de metri pătrați, cu zonă de dining, este spațiul perfect pentru a petrece timpul împreună cu familia și cu prietenii. Bucătăria este închisă, așa că poți să-ți exersezi talentul culinar fără grija combinării aromelor cu cele din restul locuinței. Pe hol se poate amenaja un spațiu de depozitare, iar în dormitor încape perfect un dressing.


Apartamente cu 2 camere + birou pentru remote work

Atunci când lucrezi de acasă, este necesar să ai un birou separat de camera de zi și dormitor, unde să-ți poți desfășura activitatea în liniște. Apartamentele cu 2 camere + office îți oferă exact această încăpere suplimentară, de 11 mp, pe care o poți transforma într-un birou așa cum îți dorești. În plus, beneficiezi și de multă lumină naturală, care îți sporește creativitatea și productivitatea. Compartimentarea apartamentului de 64 de mp utili îți oferă și un spațiu generos pentru dressing, în holul de aproape 10 mp.


Apartamente cu 3 camere, ideale pentru familii

Spațioase și bine compartimentate, apartamentele cu 3 camere sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de necesitățile și de dimensiunile familiei. O primă variantă este apartamentul cu 3 camere standard, optim pentru o familie cu un copil. Acesta dispune de 72 de mp utili, are bucătărie închisă și un hol de aproape 10 mp, care poate acomoda spații de depozitare.


O altă variantă a apartamentului cu 3 camere este disponibilă pentru cei care-și doresc mai mult spațiu: 82, respectiv 88 mp utili. Livingul se continuă cu o bucătărie open space, în stil occidental, cel de-al doilea dormitor are o suprafață mai mare decât în varianta standard, fiind perfect chiar și pentru doi copii sau pentru oaspeți, iar holul este generos, oferind spații optime pentru depozitarea lucrurilor strânse de-a lungul timpului. În plus, apartamentele cu 88 mp utili au incluse și o debara.


Toate variantele de apartamente cu 3 camere includ 2 băi (dintre care o baie matrimonială) și terase de 5, 7 sau 14 mp (pentru apartamentele premium), unde te poți relaxa împreună cu familia sau cu prietenii.

*Pentru a te bucura de mai mult spațiu, îți oferim o boxă în subteran la orice apartament cu 3 camere achiziționat până la 21 martie. Solicită o ofertă!*


Apartamente cu 4 camere pentru familie numeroasă

Cu o suprafață de 100 mp utili și o terasă de 8 mp, apartamentul cu 4 camere cucerește pe loc familiile cu 2 copii. Livingul oferă spațiul perfect pentru petrecerea timpului în familie, în timp ce copiii și părinții se bucură de intimitate în dormitoarele de 13, respectiv 16 mp. Holul este conceput pentru a acomoda și spații de depozitare, oferind o suprafață de 13 mp.


Duplex-uri și penthouse pentru un stil de viață select

Vrei să te bucuri de mai mult spațiu și de o priveliște superbă deasupra orașului? În Luxuria Residence, poți opta pentru duplex-uri cu 3 și 4 camere, cu suprafețe utile cuprinse între 112 și 165 mp, în care ai incluse 3 băi și o debara. Poți admira priveliștea superbă de la fereastră sau de pe terasa de 18 mp.


Iar pentru cei care-și doresc un apartament special, am pregătit un penthouse de 5 camere, în care cei 300 de mp setează un decor exclusivist.

Spații de depozitare în subsol pentru un plus de confort

Unde ne depozităm lucrurile s-a numărat întotdeauna printre principalele provocări ale românilor când vine vorba de spațiu. Din cauza lipsei de spații special concepute pentru depozitarea obiectelor mari, precum biciclete, anvelope, trotinete, jucării pentru copii etc., o mare parte din oameni închiriază spații de depozitare în containere.

În Luxuria Residence, depozitarea obiectelor nu reprezintă un motiv de îngrijorare, deoarece îți punem la dispoziție spații de depozitare securizate, în subteran. Dimensiunile diferă în funcție de necesitățile cumpărătorilor, de la 3 mp la 22 mp. Aici îți poți depozita în siguranță obiectele, unde ai acces facil, cu liftul.

PROMOȚIE: Primești un spațiu de depozitare în subteran la orice apartament cu 3 camere achiziționat. Valabil până la 21 martie. Solicită o ofertă!