Sustenabilitatea, cu accent pe caracterul durabil, este un aspect prioritar atunci când vine vorba de achiziția unor bunuri. Raportul calitate preț este și el, un element important, care influențează luarea unei decizii, iar perspectiva emoțională atribuită obiectivelui de bază, fac dintr-un apartament, un viitor cămin, unde o familie își va trăi povestea de viață și un liant cu generațiile următoare. Deși există așteptări ca piața imobiliară să scadă prețurile, există varii contraargumente, dar mai ales, există argumente solide că în unele zone, precum Expoziției, în următorii ani, prețurile vor crește considerabil, ceea ce deschide apetitul investițional.

Situația pe piața imobiliară  

În vremuri incerte, cauzate de pandemia covid-19, piața interesată de achiziția unui apartament manifestă două comportamente:

- Schimbarea perspectivei investiționale, de la alocarea unui buget fix, la disponibilitate de a aloca un buget mai mare, cu direcție către o locație aspirațională, o locuință de o calitate superioară, cu un confort sporit și un context de locuire superior.

- O perioadă mai mare de prospectare, cu o reticență de a achiziționa imediat, comportament bazat și pe așteptări de scădere a prețurilor.

Pandemia ne-a învățat că sănătatea este cea mai importantă și că grija de sine trebuie să fie o prioritate. Tot în această perioadă de izolare, oamenii și-au dat seama cât de bine li se potrivește locuința în care trăiesc: dacă au suficient spațiu, dacă fiecare membru al familie își poate realiza activitățile educaționale, lucrative și de relaxare sub același acoperiș și dacă au un context de locuire care să le asigure confort, liniște și facilitățile necesare într-un oraș în continuă dezvoltare.

De aceea, interesul unor consumatori se îndreaptă către apartamente cu terasă mai mare, cu grădină, dar și către apartamente cu mai multe camere, pentru a putea organiza un birou pentru remote work.


Specialiștii în imobiliare au explicat că prețul apartamentelor noi în București e puțin probabil să scadă, datorită cererii existente într-un oraș care atrage anual noi locuitori și a creșterii consecutive a prețurilor de construcție, cauzată de resursa umană scăzută și prețul tot mai ridicat al materialelor de construcție.

În vremuri în care nici o instituție nu garantează siguranța banilor tăi, imobiliarele reprezintă cea mai bună și sigură investiție, mai ales în zonele în plină dezvoltare, unde cu siguranță, prețurile vor crește în următorii 2 ani.

Zona Expoziției este cel mai puternic magnet pentru investițiile unor afaceriști de renume

Capitalul pentru investiții al unora dintre cei mai influenți afaceriști români transformă zona Expoziţiei într-un pol imobiliar premium, cu locuințe și birouri la standarde internaționale. Procesul de transformare într-un veritabil „Manhattan” al Bucureștiului se traduce în investiții de miliarde de euro și zeci de mii de oameni care vor lucra și locui în această locație emergentă pe piața locală de real estate.

Activitatea de dezvoltare imobiliară este condusă de oameni de afaceri consacrați, care au simțit din timp potențialul ridicat de profit al zonei, în care în ultimele decenii s-au înregistrat doar câteva tranzacții cheie pe piața birourilor. Accesibilitatea, apropierea de cel mai mare parc din România și proximitatea cu noua linie de metrou care ar urma să lege centrul orașului de Otopeni, sunt unele dintre cele mai puternice argumente pentru creșterea sustenabilă a zonei.

Milionarii Gheorghe Iaciu, Ion Țiriac, Iulian Dascălu, George Copos și Dan Șucu lucrează deja la birouri și locuințe sau au în plan proiecte masive de dezvoltare pentru anii următori. Un proiect grandios vizează transformarea centrului expozițional Romexpo în urma unor investiții etapizate, care ar putea atinge aproape 3 miliarde de euro. 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall, ar putea fi construite în incinta Romexpo, pe terenul de circa 33 de hectare, care aparține statului român. Societatea Romexpo SA a inițiat un Plan Urbanistic Zonal prin care și-a arătat intenția de a realiza proiectul, iar acesta a primit deja aviz de oportunitate de la Primăria Capitalei. Complexul de mare anvergură ce va fi construit este multifunctional și va include locuințe, mall, birouri, hoteluri, piețe, spații expoziționale, muzee și grădini publice.


De ce să ții cont când faci o investiție pe viață

Achiziția unei locuințe este o investiție în plan financiar, dar mai ales în plan familial. Este un bun care constituie acel unic Acasă pentru familia ta și ceea ce lași generației următoare. Drept urmare, pentru a te asigura că iei o decizie înțeleaptă, ține cont de câteva sfaturi:

-       Orientează-te spre zone cu perspectivă de dezvoltare

În contextul unei dezvoltări accelerate, Zona Expoziției este un punct de interes, atât pentru locuire, dar și pentru investiție. Încet, dar sigur, Bucureștiul este o metropolă în adevăratul sens al cuvântului, urmând să aibă și o zonă de skyscrapers, asemeni New York-ului, în care Manhattan-ul, zona cu zgârie-nori, concentrează centre de business, centre culturale și spațiu natural de recreere.

Luxuria Residence a finalizat prima fază a proiectului, fiind primul ansamblu rezidențial care livrează apartamente noi, premium, în zona Expoziției, în anul 2020. Cei interesați de o viață în noul centru al Bucureștiului au posibilitatea de a alege dintre apartamentele disponibile, cu predare imediată: studiouri, apartamente de 2, 3, 4 sau 5 camere. 

-       Alege un ansamblu sustenabil, certificat BREEAM Excellent

            LUXURIA Residence este primul ansamblu rezidențial din București în curs de       certificare BREEAM, fiind de la început proiectat pentru a se încadra în clasa energetica A și în categoria de „clădiri verzi”.

BREEAM înseamnă clădiri durabile, care sporesc bunăstarea oamenilor care trăiesc și/sau lucrează în ele și contribuie deopotrivă, la protejarea mediului înconjurător. 

Pentru a obține această certificare, încă din etapa inițială de proiectare și construcție a ansamblului Luxuria Residence s-au adoptat strategii de sustenabilitate și o proiectare integrată (design inteligent, materiale speciale pentru confort energetic sporit, compartimentări optime) care să aibă un consum redus de energie.


-       Analizează facilitățile oferite

Deși nu ne dorim, perspectiva unei noi perioade de izolare există, ceea ce activează dorința de a avea lângă casă o mică zonă de recreere. În Luxuria, ai grădini japoneze și fântâni arteziene, lounge pentru rezidenți, unde te poți retrage să lucrezi în liniște și centre de fitness pentru a-ți menține un stil de viață sănătos. Parcările exlusiv subterane conferă un plus de siguranță mai ales pentru copii, iar locurile de joacă, parcul și grădinile tematice conferă un cadru propice unei copilării memorabile.

O locuință constituie o bună investiție de viață, fiind o moștenire lăsată generațiilor următoare, care poartă amprenta familială și contribuie la stima de sine a membrilor săi. Având în vedere proiectele care vor transforma zona Expoziției în Noul Manhattan al Bucureștiului, cu siguranță prețurile apartamentelor vor crește în următorii 2 - 3 ani, ceea ce crește interesul pentru apartamentele gata construite. 

Completează formularul de mai jos, vino la vizionare și simte perspectiva unei locuințe premium, care îți validează personalitatea și viziunea de a trăi cu stil. Prețuri studio de la 99.497 Eur + TVA; 2 camere – prețuri de la 129.431 Eur + TVA, 2 camere + Office de la 140.404 Eur + TVA, 3 camere de la 167.533 Eur + TVA, 4 camere de la 225.189 Eur + TVA, 5 camere – preț la cerere.