Una dintre provocările cu care te confrunți atunci când amenajezi baia este alegerea obiectelor sanitare potrivite. Inevitabil, te întrebi dacă este mai avantajos să alegi o cadă ori o cabină de duș, mai ales dacă nu dispui de un spațiu generos. Nu te grăbi să iei o decizie până nu cunoști în detaliu toate avantajele și dezavantajele fiecărei variante.

Citește în continuare un scurt ghid care să te ajute să iei cea mai bună hotărâre pentru apartamentul tău. Pe scurt, gândește-te la spațiu, la obținerea unui design atrăgător, la nevoile tale și ale celorlalți membri ai familiei.

De ce să ții cont dacă optezi pentru cadă?

Sare de baie cu acțiune relaxantă, spumant parfumat și un pahar de vin, o combinație care te face să uiți de toate grijile atunci când te cufunzi în apa caldă din cadă.

 

Avantajele unei căzi de baie

Cel mai important beneficiu pe care îl oferă încorporarea unei căzi este confortul. Stai într-o poziție relaxantă, tinzi să pierzi noțiunea timpului și te simți alt om la final. Îți este un camarad de nădejde și atunci când vrei să te relaxezi, dar chiar și atunci când trebuie să faci un duș pe fugă.

Familiile cu copii preferă cada, pentru plăcerea celui mic de a se distra în apă, de a face mișcare și de a testa înotul.

 

În ceea ce privește designul, ai la dispoziție o mulțime de modele, care mai de care mai atrăgătoare. Cele mai apreciate tipuri din ultimii ani sunt căzile pe colț, căzile rotunde și căzile cu influențe retro. La capitolul materiale, ia în considerare că cele mai rezistente sunt cele din ceramică, alamă sau fontă. În comparație cu o cabină de duș, o astfel de cadă are o durată mai mare de viață.

 

Dezavantaje

Trebuie să te gândești și la dezavantaje atunci când alegi o cadă pentru apartamentul tău.  Chiar dacă te orientezi spre un model mai mic, spațiul va rămâne în continuare cel mai mare minus. Într-adevăr, este ispititoare imaginea unei căzi mari și moderne, în care să te poți relaxa după o zi intensă, dar trebuie să iei în calcul și spațiul de care dispui în baie.

 

Al doilea dezavantaj este consumul mare de apă,aspect deloc apreciat în rândul celor care susțin un stil de viață eco. . Încă o informație de care trebuie să ții cont este că o cadă se curăță întotdeauna mai greu decât o cabină de duș. Este mai predispusă să se murdărească și să se zgârie, așa că trebuie să te responsabilizezi să o cureți după folosire.  

 

De ce să ții cont dacă optezi pentru cabină de duș


Avantajele unei cabine de duș

Fară îndoială, cabinele de duș reprezintă o alegere inspirată în cazul băilor de dimensiuni medii sau reduse, unde încorporarea unei căzi ar ocupa mai mult din spațiul încăperii.

În plus, cabina de duș este mai ușor de curățat și întreținut. Nu poate fi trecut cu vederea nici faptul că asigură un consum de apă mai mic. În timpul unui duș de câteva minute, se consumă mai puțină apă decât în timpul îmbăierii într-o cadă pe care o umpli cu apă.

Cabinele de duș primesc o bilă albă și la capitolul design și funcționalitate. Se dovedesc a fi alegerea ideală pentru o baie modernă, pentru un rezident care e mai mereu pe fugă și vrea să-și facă un duș rapid, fară să aibă senzația că a pierdut prea mult timp la baie. Chiar și în acest caz, acel lucru nu înseamnă că trebuie să uităm de relaxare: există cabine de duș cu hidromasaj, scaun și chiar radio!

 

Dezavantaje

Chiar dacă o cabină de duș oferă o serie de beneficii, nu trebuie să neglijezi dezavantajele.

Din păcate, nu îți poate asigura confortul de care te bucuri într-o cadă încăpătoare. Atenție și la pereții de sticlă ai cabinei de duș! Ai un risc crescut de accidentare în urma spargerii lor.

În apartamentele din Luxuria Domenii Residence, în fază de construire,ai posibilitatea alegerii unei căzi sau a unei cabine de duș. Cântărește bine toate avantajele și dezavantajele și alege obiectul care se potrivește cel mai bine cu baia ta, dar și care se pliază pe stilul tău de viață.