Indiferent de vârstă, cultură sau stilul de viață, cu toții avem o nevoie înnăscută de a petrece timp afară, în aer liber, înconjurați de natură. Unii cercetători spun că această nevoie provine din însăși traiectoria evolutivă a speciei umane, fiind normal să fim atrași de acele spații care au favorizat evoluția și dezvoltarea noastră ca specie.

De ce este bine să nu ignorăm această nevoie interioară de a petrece timp afară, înconjurați de elemente naturale?

Ei bine, cercetările în domeniul medical aduc în atenția publicului conceptul de “grădini vindecătoare” deoarece datele arată că atunci când petrecem timp în natură se produc o serie de modificări benefice la nivelul organismului. Mai exact, studiile arată că atunci când privim arborii înfrunziți, iarba, florile, cerul sau atunci când ascultăm freamătul frunzelor, ciripitul păsărilor sau susurul unei ape, tensiunea arterială scade, nivelul hormonilor de stres din sânge scade, iar senzația de anxietate sau de oboseală este diminuată.

Experții în domeniu recomandă ca, atunci când dorim să amenajăm o grădină cu scopul de a ne îmbunătăți starea de sănătate, să evităm decorarea acesteia cu sculpturi sau statuete cu forme abstracte sau prea încărcate. Este însă recomandat să avem o sursă de apă, deoarece sunetul apei are un foarte bun efect calmant, astfel încât cel mai bine este să avem o fântână arteziană cu forme simple și culori neutre.

Nu este de mirare că tot mai mulți oameni caută locuințe care să aibă și un spațiu exterior, chiar și de mici dimensiuni, care să le ofere posibilitatea să își amenajeze o grădină, un spațiu în care să cultive florile preferate sau plante aromatice sau în care pur și simplu să își amenajeze un loc confortabil în care să se bucure de aerul proaspăt, lumina naturală sau de culorile spectaculoase ale unui apus de soare.

Cum poți să te bucuri de avantajele unei astfel de grădini fără a-ți asuma responsabilitățile presupuse de traiul la casă?

Ansamblurile rezidențiale moderne au anticipat această dorință a persoanelor cu un stil de viață activ, care preferă să locuiască într-o clădire de apartamente.

În complexul LUXURIA Residence din Capitală, toate apartamentele situate la parterul blocurilor beneficiază de grădini proprii cu suprafețe cuprinse între 18 și 84 metri pătrați. Un astfel de apartament cu grădină reprezintă opțiunea perfectă pentru cei care preferă viața comodă, fără prea multe bătăi de cap, dintr-un apartament, dar își doresc propriul spațiu exterior în care să se relaxeze, în care să își poată îngriji plantele preferate, în care să poată savura simultan o cafea delicioasă și un răsărit de soare.

Însă chiar și rezidenții din LUXURIA care nu beneficiază de apartamente cu grădină proprie au la îndemână multiple posibilități de a petrece timp de calitate în aer liber, având în vedere că acest complex dispune de nu mai puțin de 9.650 metri pătrați de spații verzi, printre care 2 parcuri amenajate cu fântână arteziană, mobilier urban modern, precum și locuri de joacă. Mai mult decât atât, întregul ansamblu se află în apropierea parcurilor Herăstrău, Kiseleff și Bazilescu, astfel încât locuitorilor de aici nu le lipsesc oportunitățile de a se reconecta cu natura.  

Așadar, dacă sunteți o persoană cu un stil de viață dinamic, supusă stresului unui ritm cotidian extrem de alert, un prim pas important pentru a vă menține un echilibru interior, precum și stare de o sănătate fizică și emoțională foarte bune este acela de a vă reconecta cu natura, alegând să trăiți în spații care vă oferă posibilitatea de a accesa cu ușurință puterile vindecătoare ale acesteia.