Încă din cele mai vechi timpuri, marmura a fost considerată un material de lux, fiind utilizată în special pentru realizarea capodoperelor arhitecturale. Dar odată cu dezvoltarea civilizației, folosirea marmurei în amenajări interioare a intrat tot mai mult în atenția specialiștilor în domeniu. În prezent, este disponibilă pe piață în diferite culori, texturi și culori, fiind la mare căutare pentru apartamentele premium. 

Mai jos am enumerat care sunt principalele beneficii pe care le oferă marmură, dar și câteva argumente pentru care în apartamentele din Luxuria Domenii Residence s-a folosit marmura. 


Beneficiile marmurei în amenajarea apartamentului


Pe lângă notele sofisticate pe care le aduce marmura în orice încăpere, mai are o caracteristică importantă – durabilitatea. Rezistă cu succes la zgârieturi și la șocuri. Cu siguranță acest tip de piatră naturală reprezintă o investiție pe termen lung. Un material mai puțin calitativ vă necesita înlocuire la doar câțiva ani de la montare, ceea ce va duce la noi cheltuieli. 


Marmura este un conductor foarte bun de căldură, motiv pentru care mulți constructori și arhitecți preferă să o includă în proiectele lor dacă implementează și un sistem de încălzire în pardoseală. 


O altă caracteristică importantă este că marmura are rezistență la foc, dovedindu-se o opțiune excelentă pentru construcția de case și birouri. În cazul izbucnirii unui incendiu, marmura reduce daune. 


Faptul că piatra naturală s-ar curăța cu dificultate a devenit doar un mit între timp. În prezent, există suficiente soluții profesionale care să asigure curățarea eficientă.


Să nu uităm de faptul că marmura este unul dintre acele materiale care cresc valoarea unei case. Nu numai că îmbunătățește aspectul estetic al unei încăperi, dar îi și crește considerabil calitatea.


Alege marmura pentru un design rafinat


Marmura demonstrează că este destul de ușor de introdus în planurile de amenajare. Există posibilități de design nelimitate, soluții moderne care sporesc farmecul acestui material cu aspect discret, dar extrem de elegant.


Unde poți să pui marmura? Aproape oriunde, începând de la blatul din bucatarie sau chiuveta din baie, până la podea sau chiar și mici suprafețe decorate cu marmură. 


Grație rezistenței la zgârieturi și la apă, marmura este ideală în amenajarea bucătăriei. În plus, acest material oferă o notă elegantă acestui spațiu.


Dacă visezi să ai o baie ca desprinsă din filme, investește într-o chiuvetă din marmură. Va deveni elementul central al spațiului prin efectul rafinat pe care îl vă oferi. Tot în baie, nimic nu se va compara cu senzația de răsfăț pe care o vei simți când vei păși cu picioarele goale sub duș. Te vei relaxa instant când vei simți suprafață fină și plăcuta la atingere. 


Apartamentele din Luxuria se cumpără finisate, iar printre finisajele apatamentelor se numără: placaj din marmură la pereții camerelor de baie (Standard sau Premium) și glafuri interioare din marmură în bai. 

În apartamentele premium vom regăsi placaj la pereții bucătăriilor - zona front de lucru din marmură Volekas și Royal Cream. 


Încă un mod prin care poți introduce cu stil marmura în apartamentul tău este să o folosești, în locul gresiei, pe podea. Vei obține o notă sofisticată, clasică și modernă în același timp, în funcție de elementele care vor acompania acest material de construcție.


Marmura deține un loc special pe lista celor mai sofisticate materiale din domeniul de home design, fiind promisiunea unui decor rafinat. Completează formularul de mai jos și hai să afli mai multe despre finisajele apartamentelor din Luxuria Domenii Residence.