BREEAM este cea mai importantă metodă de evaluare a durabilității pentru proiecte de planificare, infrastructură și clădiri. Aceasta certificare recunoaște și reflectă valoarea bunurilor cu performanțe mai ridicate pe durata ciclului de viață construit, de la construcția nouă până la utilizare și renovare. 


LUXURIA DOMENII Residence este primul ansamblu rezidențial din București în curs de certificare BREEAM, fiind de la început proiectat pentru a se încadra în clasa energetica A și în categoria de „clădiri verzi”.

BREEAM înseamnă clădiri mai durabile, care sporesc bunăstarea oamenilor care trăiesc și/sau lucrează în ele și contribuie deopotrivă, la protejarea resurselor naturale. 

Pentru a obține această certificare, încă din etapa inițială de proiectare și construcție a LUXURIA DOMENII Residence am adoptat strategii de sustenabilitate și o proiectare integrată (design inteligent, materiale speciale pentru confort energetic sporit, compartimentări bune) care să aibă un consum redus de energie.

  1. Beneficiile certificării BREEAM pentru proprietari sunt multiple:
    - costuri reduse de mentenanță cu până la 13%,
    - consum redus de energie, între 25 - 50% mai scăzut,
    - până la 39% mai puține emisii de CO2, 
    - până la 39% mai puțină apă consumată, 
    - până la 70% mai puține deșeuri. 

    În studiul The Business Case for Green Building, realizat de World Green Building Council (http://build-green.eu/), sunt prezentate avantajele locuitorilor sau a celor care lucrează în clădiri certificate BREEAM. Acestea vin că rezultat direct al spațiilor verzi dedicate, a  eficientizării accesului luminii în locuință și a sistemelor de ventilație alese.  

    Iată câteva statistici interesante în cazul celor care locuiesc sau lucrează în clădiri certificate BREEAM cu vedere exterioară spre parc/zone verzi amenajate:

    - până la 25% o mai bună funcționare mentală și a memoriei, în cazul locuitorilor,  
    - angajații în call-centere au înregistrat o prelucrare mai rapidă a informațiilor telefonice cu până la 12%, 
    - în cazul spitalelor s-a diminuat perioada în care un pacient stă internat cu până la 8.5%. 

    Cu o suprafață totală de 9.650 de metri pătrați de spații verzi, în interiorul Luxuria vom găsi propriul parc, ce ocupă 2.500 de metri pătrați. În acest spațiu verde destinat relaxării vor fi amenajate 10 grădini tematice cu aproximativ 300 de plante

    Eficientizarea pătrunderii luminii naturale în locație aduce următoarele plusuri: 
    - studenții obțin rezultate mai bune la teste, cu până la 14%, și învață mai repede, cu până la 26%,
    - angajații sunt cu 18% mai productivi,
    - în magazinele de retail, vânzările au crescut cu până la 40%. 

    În apartamentele din LUXURIA, terasele ample și zonele mari vitrate permit pătrunderea luminii naturale în cea mai mare parte a zilei, astfel încât locuitorii să aibă condiții optime pentru a locui sau chiar și pentru a lucra, în cazul în care va avea un birou amenajat acasă. Pentru cei care au un program de lucru flexibil, avem la promoție în LUXURIA și locuințe care au HOMEOFFICE inclus. 



    Sistemele de ventilație îmbunătățite ale clădirii aduc o productivitate la nivel individual considerabil mai bună, corelată și cu o iluminare și o ventilație mai bună, dar și controlul temperaturii din cameră. Oferim mai multe opțiuni de personalizare a unui apartament cu opțiuni smart home pentru locuințe sigure și confortabile. 

    Conform standardelor de certificare BREEAM, cerințele specificate la Health & WellBeing încurajează confortul, sănătatea și siguranța ocupanților și a vizitatorilor:  

    1. Confort vizual - asigurarea unui nivel natural optim de iluminare și disponibilitatea unei priveliști exterioare verzi și accesul locuitorilor la ea. Controlul local, din interiorul propriului apartament, al iluminatului;
    2. Calitatea aerului din interior - minimizarea surselor de poluare exterioară a aerului;
    3. Confort termic - modelarea confortului termic și proiectarea  în timp a evoluției temperaturii în funcție de schimbările climatice;
    4. Calitatea apei - reducerea riscului de contaminare a apei potabile;
    5. Standard acustic apreciat și validat de către un expert;
    6. Accesibilitate sigură pentru toți ocupanții clădirii;
    7. Riscuri naturale și evaluarea oricărui asemenea risc;
    8. Spații private care să asigure intimitate și stare de bine;

    În LUXURIA DOMENII Residence, calitatea aerului din interior este asigurată prin sisteme de ventilație bine alese și confortul termic se poate regla de fiecare locatar în parte, în funcție de preferință. Află mai multe despre avantajele ce țin de Health & WellBeing ale apartamentelor din LUXURIA DOMENII Residence la o întâlnire cu reprezentanții proiectului. 

    Cerințele de certificare referitoare le ENERGIE încurajează eficiența energetică și un consum redus de energie în operare și o mentenanță cât mai sustenabilă. 

    Criterii de îndeplinit pentru obținerea certificării: 
    - Reducerea necesarului de energie prin proiectarea de sisteme eficiente;
    - Monitorizarea consumului de energie;
    - Eficiența energetică a iluminatului exterior și controlul sistemelor;
    - Soluții de design pasiv, inclusiv free cooling, și soluții de energii regenerabile pentru clădire;
    - Reducerea consumului de energie neregulată în clădire.

    Certificarea la capitolul TRANSPORT încurajează crearea accesului facil către variante de transport sustenabile pentru toți utilizatorii clădirii. 
    Acces rapid și ușor la transportul public, apropierea de diverse facilități locale, frecvent folosite, încurajarea unor metode de transport  cu amprentă de carbon redusă, echipamente și servicii pentru a putea lucra de acasă,  reducerea și îmbunătățirea transportului în imediata vecinătate a clădirii - sunt doar câteva dintre cerințele ce trebuie întrunite pentru certificarea BREEAM. 

    Standardul pentru consumul de APĂ încurajează utilizarea sustenabilă a apei atât în timpul construcției, cât și în perioada de operare. Certificarea se face prin identificarea posibilităților de reducere a consumului de apă potabilă pe întreaga perioadă de viață a clădirii. 

    În ceea ce privește MATERIALELE folosite, certificarea BREEAM încurajează reducerea cantității și tipurilor de materiale cu impact mare aspra mediului în toate fazele: proiectare, construcție, operare și reparare. Se pune accent pe procurarea de materiale într-o manieră sustenabilă și cu o amprentă redusă de CO2 asupra mediului.  

    Categoria DEȘEURI încurajează reducerea cantității de deșeuri și folosirea la capacitate maximă a proprietăților materialelor. Se ia în considerare inclusiv necesitatea  modificărilor ulterioare aduse clădirii datorate factorilor externi și schimbărilor climatice, dar și reducerea acestor deșeuri viitoare.  

    Cerințele privitoare la ECOLOGIE încurajează sustenabilitatea pământului, protecția habitatului și crearea/re-crearea lui și sporirea valorii de biodiversitate pentru siteul clădirii și imediata lui împrejurare. 

    Standardele ce țin de POLUARE se adresează prevenirii și controlului poluării și a scurgerilor de apă necontrolate. Cerințele vizează reducerea impactului negativ al clădirilor în imediata vecinătate și în mediul înconjurător cauzat de poluarea minoră, zgomot, inundații și emisii ce ar putea polua aerul, solul și apa.

    Pentru toate categoriile menționate mai sus, începând de la Health & WellBeing și continuând cu Energie, Transport, Apă, Materiale Folosite, Deșeuri, Ecologie și până la Poluare, în LUXURIA DOMENII Residence am luat în considerare cele mai bune opțiuni astfel încât proiectul rezidențial să fie primul din București care ia certificarea BREEAM. 

    Vezi pe site toate tipurile de apartamente disponibile în LUXURIA DOMENII Residence și programează o întâlnire cu reprezentanții noștri. Îți vom răspunde cu drag la întrebări și te vom ajuta să alegi apartamentul potrivit pentru tine!