Este aerul condiționat bun? Este sănătos? Este indicată folosirea lui pentru familiile cu copii? Și care ar fi cel mai potrivit loc din apartament, pentru amplasare, pentru cei care îl consideră un bun indispensabil?  

Acestea sunt doar câteva întrebări ale celor care decid să achiziționeze o locuință.  Cei care cochetează cu ideea de a cumpăra un apartament premium în LUXURIA DOMENII Residence, în zona Piața Presei Libere - Domenii, trebuie să știe că apartamentele nu au aer condiționat pre-instalat. Este la stricta alegere a fiecărui proprietar dacă, unde, cum și ce fel de Aer Condiționat (AC) va instala în noua locuință. 


Expunem în continuare cele mai bune opțiuni de amplasare, în cazul în care vei dori să instalezi un AC în apartament. 

Referitor la una dintre întrebările de mai sus, dacă aerul condiționat este sănătos sau nu, răspunsul se leagă strict de gradul de sensibilitate al fiecărui om la curent și la variațiile bruște de temperatură. De aceea, o alegere frecventă în cazul instalării unui AC este amplasarea acestuia în hol sau în living, cu scopul de a deservi întreaga locuință. Iindiferent de numărul de aparate instalate, este recomandat să folosești frecvent un spray dezinfectat pentru AC, pentru a evita orice alergie sau neplăcere. 

 

Aparatul de AC trebuie ales în funcție de mărimea încăperii. O cameră de dimensiuni mici are nevoie de un aparat de 9000 btu, sau de 12000 btu în cazul unui apartament mediu de 2 camere. Încăperile cu suprafețe mai generoase, cum sunt living-urile unite cu bucătărie de tip open space necesită, însă, o capacitate de 18000 btu. 

Un singur aparat de aer condiționat va răci inegal încăperile unei locuințe. Ideal ar fi, din punct de vedere funcțional, un aparat de AC pentru fiecare cameră. 


Amplasat în LIVING, aparatul de AC trebuie amplasat astfel încât să nu sufle aerul direct spre tine (spre canapeaua sau fotoliul de unde citești, te relaxezi și urmărești programele TV), pentru a nu provoca alergii sau disconfort. Este recomandat montajul la o distantă mică față de tavan (minim 10 cm, maxim 20-30 cm de tavan). 


Un aparat de AC în DORMITOR trebui poziționat în așa fel încât să te ajute să te relaxezi și să te odihnești. Temperatura corpului scade noaptea în mod normal, iar păstrarea unei temperaturi scăzute menține organismul în starea de somn profund mai mult timp, asigurând astfel o odihnă bună.

Atunci când alegi un AC pentru dormitor, ai grija să fie unul silențios, care să nu îți perturbe somnul, preferabil să aibă funcția SLEEP (cu ajutorul ei poți seta temperatura să rămână constantă între 23 - 25 grade Celsius maxim, aceasta fiind temperatura optimă pentru somn), și să fie amplasat în așa fel încât direcția aerului să evite zona patului.  


AC în Camera Copilului? 

Da, dar doar după vârstă de 8-10 ani și va fi folosit doar când copilul este afară la joacă, pentru a răci temperatura, după care va fi oprit. Ideal ar fi ca răcirea să se facă din cea mai apropiată cameră, cu o viteză scăzută. 


Montam AC în HOME OFFICE-ul de acasă? 
Da, dacă știi că petreci mult timp lucrând de acasă, în special pe timp de vară. În acest caz, jetul de aer nu trebuie să bată direct spre birou. La fel ca într-un dormitor, și în zona de lucru temperatura optimă este de 24 - 26 grade Celsius. 


Ideal ar fi să aerisești frecvent biroul și spațiul unde locuiești  Faptul că geamurile de termopan izolează perfect este minunat, dar în același timp aerul din interior devine nociv. 

Profită de faptul că LUXURIA va avea propria gradină interioară și zona va fi ferită de zgomotul și agitația orașului, și aerisește locuința în fiecare zi, preferabil la primele ore ale zilei. Te vei bucura de o priveliște superbă, de o grădină colorată și de liniște;rețeta ideală pentru a începe o zi productivă.  Te așteptăm să vezi cum ar putea arăta apartamentul tău perfect din LUXURIA!