Zona Domenii - Expoziției este una dintre cele mai vechi din București și este împânzită de clădiri istorice ce ascund povești nespuse, uneori uitate. Numele cartierului este legat de perioada de dezvoltare corespunzătoare anilor 1920 - 1940, iar locuințele au fost dedicate elitei bucureștene a vremii. 


Istoria zonei Domenii are ancora în anul 1916, când o suprafață de 7 ha situată în extravilanul orașului, parte a Moșiei Herăstrău, a fost parcelată, iar primele loturi vândute angajaților din Ministerul Agriculturii și al Domeniilor (de aici și numele: Parcul Domeniilor). 

Cartierul este situat în sectorul 1 al Bucureștiului, una din cele mai dorite zone de locuit atât în perioada interbelică, când era o zonă populată de case tip vilă, dar și la momentul actual. Vilele din „Parcul” Domeniilor au fost construite în stiluri arhitecturale diferite: neoromanesc, art deco, modernist, cubist/bauhaus.


Tot în perioada interbelică se conturează și restul zonei de Nord a Capitalei cu Șoseaua Kiseleff, completată de Parcul Filipescu, Parcul Bonaparte, iar mai spre miazănoapte, între actualul cartier Aviatorilor și Lacul Herăstrău, se conturează al treilea parc. 


Avem un prim motiv de a ne mândri cu locația de excepție a proiectului rezidențial LUXURIA DOMENII Residence: un „parc” situat între primele trei cele mai vechi parcuri ale capitalei.


Vechea Zonă Domenii are trasate următoarele limite: 

• la nord: Terenul Școalii de Agricultură, actuala Universitate de Științe Agronomice;

• la est: Bulevardul Nou, actualul Bulevard Mărăști;

• la sud: Terenul Crucii Roșii, actualul Spital Elias și Terenul Companiei Sanitare

• la vest: Șoseaua Filantropia, actualul Bulevard Mihalache (fost 1 Mai)


Străzile poartă denumiri de aviatori români celebri: Mircea Zorileanu, Petre Crețu,  Ioan Muntenescu, Ștefan Sănătescu, Gheorghe Stalpeanu și Nicolae Drossu.


În anul 1935 s-a decis ridicarea bisericii Cașin (piatra de temelie s-a pus în anul 1937 și a fost finalizată în decursul a aproximativ 50 de ani, din cauza evenimentelor politice și economice ale vremii). Biserica ne uimește chiar și azi cu îmbinare între stilurile brâncovenesc și bizantin, conceptul estetic a fost realizat de către arh. D. Ionescu-Berechet.   


Parcul Herăstrău 

Înainte de 1930, zona pe care se află astăzi parcul Herăstrău era o zonă mlăștinoasă care a fost asanată în perioada 1930-1935. S-a făcut astfel loc celui mai întins spațiu verde din Bucureștiul interbelic. Proiectul parcului a fost realizat de arhitecții Ernest Pinard și Rebhun (arhitect peisagist austriac care a contribuit la crearea compoziției vegetale: arbori, arbuști, flori), iar arhitectul roman Octav Doicescu a proiectat aleile. Abia în 1951 parcul a fost extins și a luat forma actuală. În locul unde azi avem statuia lui Charles de Gaulle, în perioada 1951 - 1962 a fost ridicată statuia lui Stalin. 

Muzeul Satului a fost ridicat pe malul lacului Herăstrău în 1936, la inițiativa lui Dimitrie Gusti. Mult mai târziu, în 1956, a fost construit și teatrul de Vară.  


Piața Presei Libere 

Casa Presei, fosta Casa Scânteii, este unul din numeroasele monumente ce așteaptă să fie descoperite. Între anii 1956 - 2007 a deținut recordul pentru cea mai mare structură din oraș. 
Una din cele mai înalte clădiri din București a fost ridicată pe locul Hipodromului Băneasa la intersecția Șoselei Kiseleff cu Șoseaua Națională București-Ploiești și a fost destinată publicării presei de stat, în special a ziarului „Scânteia”.  
Din punct de vedere arhitectural, clădirea combină elemente promovate de arhitectura rusească sovietică, pe care le regăsim și pe Hotelul Leningrad din Moscova, dar și detalii specifice arhitecturii religioase cultivate în Tara Românească și Moldova. Turnulețele care termină fiecare corp lateral nu au o utilizare practică, ci sunt pur decorative și sunt ornate cu ferestre asemănătoare cu cele ale bisericilor și mănăstirilor vechi (Curtea de Argeș, Cozia, Horezu).

Cel mai interesant ornament al clădirii este un element exterior: „ocniță” - o ferestruică dreptunghiulară adâncită în zid, care începe de la primul etaj al clădirii până la ultimul. Casa Scânteia a fost prima clădire din București unde constructorul a introdus calculul de rezistență pentru un eventual cutremur. 



După 1989, Casa Presei Libere este sediul redacțiilor primelor ziare libere din România, tipografii sau agenții de presă.   

În prezent, zona Domenii – Expoziției devine noul pol de business al Bucureștiului și atrage investiții din domeniul noilor tehnologii. Pe lângă dezvoltarea economică a zonei, LUXURIA DOMENII Residence vine ca un răspuns firesc la cererea de locuințe premium din zonă. Trendul ascendent și cererea constantă de apartamente noi ce corespund celor mai înalte standarde de locuire actuale se vor menține și în anii următori, iar din această perspectivă investiția într-o locuință în sectorul 1 este o oportunitate unică.