În timp ce unii oameni asociază dimensiunea spațiului locuinței cu gradul de confort, pentru familiile cu copii un spațiu mai mare este o necesitate, cu atât mai mult cu cât țara noastră are cea mai mare rată de supraaglomerare din UE.

Studiile demonstrează că există un raport direct între spațiul locuinței și calitatea vieții. O locuință optimă pentru o familie trebuie să includă dormitoare separate pentru copii și părinți, de minimum 12 mp, un living de minimum 18 mp pentru relaxare, socializare și oaspeți, precum și spații de depozitare. Lipsa intimității, lipsa spațiului de depozitare și lipsa posibilității de a primi comod vizitatori reprezintă factori constanți de stres. În cazuri extreme, s-a dovedit că lipsa spațiului adecvat pentru o gospodărie are un impact semnificativ asupra sănătății, a nivelului de educație și relațiilor de familie.

Astfel, o familie cu doi copii are nevoie de o locuință cu 4 camere. Dar cât de dificil este să găsești un apartament cu 4 camere în București?

Unde găsești apartamente cu 4 camere de vânzare în București

Cei care caută un apartament cu 4 camere în București se confruntă cu o misiune dificilă, deoarece oferta este limitată. În perioada 2018 – 2022, volumul anual de apartamente cu 4 camere livrate pe piață a fost între 534 și 694 de unități, conform datelor INS. În 2019 au fost finalizate cele mai multe apartamente cu 4 camere, urmat de o scădere în 2020 și 2021 și o revenire în 2022, însă încă sub nivelul din 2019.

Raportat la totalul de locuințe livrate, apartamentele cu 4 camere au o pondere foarte mică – doar 6% în 2022. În graficul de mai jos putem observa tendința de reducere a volumului de apartamente cu 4 camere de-a lungul anilor. Unii dezvoltatori au declarat oficial că nu mai construiesc deloc apartamente cu 4 camere. Motivul? Cererea este mai mare pentru studio-uri și apartamente cu 2 și 3 camere, deoarece sunt mai accesibile celei mai mari categorii de cumpărători, cea cu venituri medii. Prețul apartamentului este proporțional cu suprafața acestuia, ceea ce poziționează apartamentele cu 4 camere în categoriile mediu-plus, premium și high-end. De altfel, cele mai multe apartamente cu 4 camere noi disponibile la vânzare sunt exact pe aceste segmente.


Apartamente cu 4 camere de vânzare în Luxuria Residence

În Luxuria Residence vei găsi apartamente cu 4 camere finalizate, în care te poți muta imediat după semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Acestea au spațiu generos, de 107 metri pătrați utili, compartimentat eficient, astfel încât să acopere nevoile unei familii. Livingul împreună cu bucătăria oferă un spațiu de 35 de metri pătrați, perfect pentru timpul petrecut în familie. Cele două dormitoare de 13 metri pătrați fiecare le oferă copiilor propriul spațiu, în care poate fi acomodat colț de joacă sau de studiu, în timp ce dormitorul matrimonial de 15 metri pătrați le oferă intimitate părinților, incluzând și o baie matrimonială de 5 metri pătrați. Cea de-a doua baie, situată pe hol, deservește dormitoarele copiilor. Holul de 17 metri pătrați poate acomoda spații de depozitare și le oferă micuților suficient spațiu de joacă. În zilele însorite, terasa de 8 metri pătrați este locul perfect pentru relaxare.


Dincolo de spațiul generos, finisajele și dotările construiesc un cămin confortabil pentru întreaga familie. Camerele de 2,8 metri înălțime, parchetul din lemn triplustratificat, băile din marmură, obiectele sanitare premium, ușile Pinum de 2,35 metri înălțime, tâmplăria din aluminiu, încălzirea în pardoseală și spațiile vitrate mari sunt doar câteva caracteristici pe care le vei iubi de la prima vedere.

Lista de facilități pentru familii continuă și în exteriorul apartamentului. În ansamblu te bucuri de 2 parcuri private, cu fântâni și mobilier urban, grădini amenajate, loc de joacă pentru copii, recepție, lounge și sală de fitness. Ansamblul este complet securizat, cu bariere, pază umană și supraveghere video. Fiind un complex finalizat, comunitatea este deja formată, omogenă.


Familiile aleg apartamentele cu 4 camere din Luxuria și datorită zonei și a apropierii de instituții de învățământ. La distanță de mers pe jos de ansamblu se regăsesc creșe, grădinițe, școli, licee și facultăți, precum și Parcul Herăstrău și Parcul Bazilescu. Toate facilitățile necesare unei familii sunt în imediata apropiere a ansamblului, ceea ce te ajută să economisești cea mai prețioasă resursă: timpul.

Cu toate aceste caracteristici, apartamentele cu 4 camere din Luxuria cuceresc famiiile pe loc, astfel că în ultimii doi ani au cunoscut un interes crescut. În prezent, mai sunt disponibile 10 apartamente de 4 camere.

Știm cât de important este spațiul pentru o familie, așa că am pregătit un pachet special: apartament 4 camere + 2 locuri de parcare subterane + o boxă la doar 303.019 euro + TVA. Oferta este valabilă până pe 10 mai 2024.

Vino la vizionare și convinge-te că un apartament de 4 camere în Luxuria Residence este căminul perfect pentru tine și familia ta!