Considerat cândva un oraș al grădinilor, Bucureștiul înregistrează în prezent un deficit al suprafețelor de spații verzi, respectiv 23,21 mp, în condițiile în care legislația europeană prevede un minimum de 26 mp spații verzi per locuitor. În contextul unui mediu cu rată mare de poluare, soluția constă în amenajarea a cât mai multe spații verzi, preferabil în proximitatea locuințelor, pentru a contribui la reducerea poluării și a oferi un cadru recreativ, care influențează pozitiv calitatea vieții.

În nordul capitalei, o nouă zonă se află în plin proces de transformare. Arealul Expoziției devine încet un Manhattan autohton, care va consolida statutul de metropolă. Însă, în completarea tuturor clădirilor impunătoare care sunt dezvoltate, nu trebuie neglijată amenajarea spațiilor verzi.


Importanța grădinilor japoneze

Un studiu realizat în 2019, cu privire la influența mediului asupra psihicului uman, susține că sunt necesare măcar 2 ore petrecute în natură în fiecare săptămână, pentru a simți o îmbunătățire a calității vieții, a stării de sănătate fizică și mentală. În natură sunt recomandate exercițiile de mindfulness, recomandate mai ales celor din orașele aglomerate, întrucât definește starea prin care oamenii aleg, în mod conștient, să trăiască momentul prezent, să își observe gândurile, emoțiile în raport cu mediul înconjurător. Iar ca acest lucru să fie posibil, este util ca fiecare spațiu disponibil să fie valorificat, prin amenajarea corespunzătoare de spații verzi, unde oamenii își pot petrece timpul liber, mai ales atunci când nu fac deplasări în parcurile mari ale capitalei.

Arta grădinilor japoneze inspiră mulți peisagiști responsabili să amenajeze armonios spațiile de locuințe cu elemente din natură. Designul grădinilor specifice este puternic conectat la filozofia și religia țării. Ideologiile shinto, budism și taoism au fost transpuse în crearea diferitelor stiluri de grădină pentru a conferi un sens spiritual locațiilor și a le face să fie locuri în care oamenii își pot petrece timpul într-un mod relaxant, propice meditației și plimbărilor recreative.

Amenajarea zonelor dedicate apei sunt importante în crearea unui stil aristocratic al grădinii japoneze, care amintește de ceremoniile poeziilor închinate apei și completează atmosfera Zen. Specificul grădinilor japoneze este de a surprinde peisajul în forma sa naturală, având criterii de bază în proiectarea lor: naturalul, asimetria, simplitatea, contrastul; pentru că deși amenajată, grădina trebuie să întărească percepția unui cadru din natură.


Suprafețe alocate spațiului verde în București

Dezvoltatorul Impact a construit un ansamblu rezidențial premium, fără trafic auto, cu parcări exclusiv subterane, oferind o rezolvare a problemei locurilor de parcare și reducând gradul de poluare în perimetrul ansamblului. Iar dacă în alte zone, Bucureștiul se confruntă cu suprafeţe verzi reduse, în Luxuria Residence, din suprafața terenului de 22.500 mp, dezvoltatorul a alocat 42% pentru spații verzi, cu intenția de a ridica standardul de locuire la nivel de artă. Astfel, 9650 mp sunt alocați pentru spațiu verde, din care un parc interior de 2500 mp. Parcul cuprinde  Grădini Tematice, care îndeamnă la explorare și aduc un sentiment de liniște.

Orașele sunt despre oameni, iar locurile care fac oamenii să se întâlnească, să interacționeze sunt un imbold pentru a face orașul să funcționeze. La fel de importante precum clădirile unui ansamblu rezidențial, sunt spațiile comune, în care timpul liber capătă un sens. Iar dacă acestea sunt spații verzi, amenajate asemeni unor grădini japoneze, toată zona capătă viață. 



Grădinile – spațiul public al unei comunități

Grădinile din ansamblul Luxuria sunt gândite ca o rețetă de estetic urban, menite să aducă natura acolo unde este nevoie de confort și verde. În același timp, un cadru natural va fi întotdeauna un punct de atracție pentru petrecerea timpului liber, care va favoriza formarea unei comunități închegate.

Cele 10 grădini tematice, inspirate din specificul grădinilor japoneze simbolizează complexitatea naturii și conferă privilegiul unui parc exclusivist, fiind un proiect natural de referință pe piața rezidențială.

Grădina cromatică, Grădina pentru odihnă și relaxare, Grădina cu plante aromatice, Grădina cu ierburi ornamentale, Grădina alpină, Grădina spa-vindecătoare, Grădina acvatică, Grădina minerală, Grădina în trepte și Grădina cu plante suculente schimbă perspectiva de relaxare, ce întărește arta de a trăi cu stil în Luxuria Residence.

ADN-ul Luxuria este o împletire între arhitectura în stil modern-minimalist, confortul unui pachet complex de facilități și spațiul verde, menit să facă diferența în viața comunității.


Rolul unui parc natural

Pe lângă rolul său estetic, cu implicații asupra psihicului uman, parcul natural este un spațiu încărcat cu energie pozitivă, unde poți să îți încarci bateriile dimineața, sau seara, după activitățile zilnice. Mobilierul urban integrat în parcul interior din Luxuria Residence invită fiecare rezident să se așeze confortabil, să inventarieze reușitele sale recente și să planifice cu viziune.

Atractiv pentru cei care doar citesc o carte, se plimbă sau se joacă, parcul cu cele 10 grădini tematice este un loc în care îți dorești să revii pentru că înseamnă conectivitate; iar interacțiunea este cheia în formarea unei comunități de calitate.

Și tu poți beneficia de locuința ta într-un ansamblu construit responsabil, al cărui proiect a primit Certificarea BREEAM Excellent. Interesat și de grădină proprie? Avem stoc de 32 apartamente cu grădină, cu suprafețe verzi între 13.20 și 83,21 mp.

Studio cu grădină - prețuri de la 114.798 € + TVA  

Apartament 2 camere cu grădină - prețuri de la 142.814 € + TVA. 

Ofertă prevânzare: Apartament 3 camere cu grădină – prețuri de la 201.589 € + TVA

În Luxuria, spațiile dedicate naturii sunt apreciate la nivel de artă.