Amenajarea interioară a locuinței este poate cea mai mare provocare pe care o ai după momentul achiziției, fiind un proces care îți pune la încercare atât simțul practic, cât și creativitatea. Găsirea unui echilibru perfect între estetică și funcționalitate poate fi dificilă, în special pentru familiile cu copii. Cu siguranță îți dorești o amenajare care să-ți permită depozitarea tuturor lucrurilor fără a încărca spațiul,  să-ți dea o stare de bine în fiecare zi și să-ți reflecte personalitatea. Cum le îmbini pe toate? Am încercat să răspundem la această întrebare cu ajutorul echipei Alfemo, care ne-a ajutat să amenajăm un apartament cu 3 camere din Luxuria Residence.

Apartamentul are o suprafață utilă de 88 de metri pătrați, cu o compartimentare optimă pentru o familie. Pentru a transforma spațiul într-un cămin cald și primitor, am apelat la un design modern cu influențe contemporane, în spiritul ansamblului rezidențial. 

Designul modern folosește întotdeauna un aspect simplu în fiecare element, inclusiv în ceea ce privește mobilierul, în timp ce stilul contemporan este mai viu și îți oferă mai multă libertate în amenajare. Am combinat cele două stiluri pentru a obține un spațiu simplu și sofisticat în același timp, în care șarmul este creat prin folosirea deliberată a texturii, culorii și formelor pentru a obține o ambianță confortabilă, deschisă și proaspătă.


Interiorul include texturi de lemn personalizat, elemente încastrate și detalii lucrate manual. Influențele contemporane de aici reies din faptul că oferă mai multă căldură decât un interior ultra-modern, prin cromatica neutră (nuanțe de pământ), materialele textile, precum catifeaua, plușul, pielea (folosită la capitonarea diferitelor elemente) ce modelează ambianța acestui stil.


Spațiul locuinței este unul generos si flexibil, care se poate adapta foarte ușor funcției dorite. În acest caz, s-a creat un circuit curat între zona de bucatarie, cea de dinning si living, obținând un spațiu perfect pentru petrecerea timpului împreună.

 

Colecția folosită de Alfemo în amenajare este mobilierul Gravity, care te duce cu gândul la cele mai exclusiviste locații din Maroc. Colecția atrage cu module de perete alternative, dulap cu uși armonice, comode de diferite înălțimi, mânere de culoarea bronzului și spații suplimentare de depozitare. Detaliile gravate laser pe fronturile de mobilier fac din Gravity o colecție diferită de oricare alta. Masa de dining generoasă se completează perfect cu scaunele tapițate special într-o nuanță fermă de albastru la exterior și tapiteria Nubuk maro pentru șezut. Piesele de mobilier sunt realizate din pal cu rest de lemn de carpen și fag, de densitate mare.

Pentru a spori nivelul de funcționalitate a încăperilor, am încorporat un dressing generos pe hol și o debara practică, obținând astfel un spațiu aerisit, fluid.

 

Influențele contemporane sunt vizibile și în dormitorul matrimonial, atât prin mobilierul Gravity, cât și prin elementele de decor. Prin acomodarea unui dressing la intrarea în dormitor se obține un spațiu mai aerisit în zona de dormit.



Luminos și spațios, cel de-al doilea dormitor a fost amenajat pentru copil, în tonuri deschise de bej și albastru. Spațiul a fost conceput pentru a acomoda și o zonă de studiu, astfel încât copilul să-și poată desfășura activitățile în voie.


Întregul decor este completat de băi din marmură și obiecte sanitare premium.

 

Ești curios să vezi apartamentul? Programează o vizionare și vei avea un tur real al apartamentelor din ansamblu, astfel încât să poți decide care este varianta care ți se potrivește cel mai bine!