Aproximativ 30 de mii de lucrători străini sunt înregistrați în România în 2019. Chiar dacă majoritatea lucrează în restaurante și construcții, există încă o mulțime de expați care au fost transferați aici, în funcții de conducere, la aceeași companie internațională.

Dacă sunteți un expat (lucrător străin) și sunteți interesat să găsiți un apartament pe cont propriu, fără ajutorul unui agent rezidențial, atunci ar trebui să citiți recomandările noastre de mai jos.

 

1. Înainte de a ajunge la București, găsește un apartament unde poți sta câteva zile până găsești casa perfectă pentru o viață mai lungă. Rezervați o cameră de hotel în centru sau alegeți un apartament Airbnb, unde prețurile din locațiile centrale pot varia de la 20 la 100 de euro / noapte sau mai mult.


2. Unde să începi căutarea unui apartament în București? Există două site-uri principale în care vă puteți începe căutarea: imobiliare.ro și olx.ro. Bucureștiul este un oraș popular datorită costului său redus de viață și a obiectivelor uimitoare, apartamentelor frumoase și accesibile, așa că trebuie să iei în considerare câteva aspecte în alegerea apartamentului potrivit: locația, cât de mult sunteți dispus să plătiți, facilitățile din jur și accesul ușor la metrou, taxi. Locație: majoritatea sediilor marilor companii se află în zona de nord a orașului, așa că începe să privești de acolo. Alege una dintre zonele frumoase din București precum Băneasa, Dorobanți, Floreasca, Primăvara, Cotroceni, Unirii, Piața Victoriei, Piața Romana, Piața Universității, locații care îți vor oferi o conexiune bună cu centrul orașului. Chiar dacă se află în extremitatea nordului, luați în considerare cartierul Pipera, deoarece aici se află majoritatea școlilor internaționale din oraș.

Prețurile: pot varia de la 300 de euro / studio mic până la câteva mii de euro / lună pentru o vilă întreagă / duplex sau penthouse în cea mai luxoasă zonă (Herastrau) din această Capitală.

Chiar dacă ați putea fi ispitit de prețul scăzut, alegeți un apartament într-o clădire nouă, deoarece cele mai vechi de 1990, sunt slab întreținute. Alegeți un apartament într-o zonă potrivită pentru trăirea expaților.

Facilități: decideți ce facilități doriți să aveți lângă casa dvs. și începeți să căutați de aici. Dacă sunteți o familie cu copii, poate doriți să aveți o grădiniță sau o școală bună în apropiere. În acest caz, cel mai bun loc ar fi în Sectorul 1 (Băneasa, Aviatorilor, Expoziție, Victoriei). Dacă ești single, cea mai bună zonă ar fi în jurul Universității, Victoriei, Herăstrău, Băneasa.

Transport: zonele menționate mai sus sunt în apropierea stațiilor de metrou (Ștefan cel Mare, 1 mai, Domenii, Moșilor, Timpuri Noi, Decebal, Titulescu sau Eroilor) și acesta este un avantaj uriaș, deoarece vă veți deplasa mai repede dintr-un loc în altul, mai ales în acele zile în care blocajele de trafic pot dubla timpul obișnuit de călătorie. De asemenea, atunci când aveți nevoie de un taxi, alegeți Uber sau Yango, deoarece acestea sunt opțiuni accesibile pentru a merge în oraș.


Cel mai bun sfat: alegeți o casă la câțiva pași de birou, dacă este posibil, aproape de un parc și de un mall. Este ușor de înțeles de ce: trebuie să fii aproape de birou, aproape de supermarket și de unele servicii, dar și de aproape de o zonă verde de agrement. Dacă sunteți în căutarea unui apartament de închiriat, nu ezitați să ne contactați. Este posibil să vă putem pune în legătură cu unul dintre rezidenții noștri care are un apartament de închiriat.

De la LUXURIA Residence veți avea tot confortul împreună cu locația excelentă, aproape de noul centru de afaceri din București, dar și în principalele puncte ale orașului. De asemenea, vă veți bucura de zona de rețea și parcul interior cu 10 grădini tematice. Dacă intenționați să locuiți în România pe termen lung, atunci ar trebui să luați în considerare achiziția unui apartament, ceea ce reprezintă o investiție bună; chiar dacă părăsiți țara, o puteți închiria. În Luxuria, această opțiune aduce o rentabilitate bună, cu un randament de 6%.

Contactați-ne și cereți mai multe detalii!