Dacă ar fi să reducem toate avantajele locuirii într-o clădire certificată BREEAM Excellent în 6 cuvinte, acestea ar fi: o mai bună calitate a vieții. Dar, asta poate îți sună destul de vag, așa că hai să le luăm pe rând. 


1. Mediu mai sănătos. Sănătatea este principala prioritate a oamenilor afectați zilnic de un nivel de poluare peste limitele admise. Desigur, Luxuria Residence nu reduce poluarea în tot Bucureștiul, însă în ansamblu vei simți că respiri aer curat, lucru extrem de important dacă îți petreci mult timp acasă sau dacă ai copii.

Cum oferă Luxuria Residence un mediu mai sănătos? Materialele din care sunt construite clădirile și vopselurile din interior au un nivel scăzut de substanțe poluante, iar apartamentele beneficiază de sisteme de ventilație performante, lucru care rezultă într-o calitate bună a aerului. Mai mult, clădirile au centrale de bloc, ceea ce reduce foarte mult poluarea în cadrul ansamblului. În cazul în care nu știai, centralele de apartament vor fi interzise în cadrul construcțiilor noi, din cauza nivelului foarte ridicat de poluare.

Tot cu scopul de a reduce poluarea în interiorul ansamblului, parcarea pentru rezidenți este exclusiv subterană, deci traficul în interior este aproape inexistent.

Și pentru că deja ne-am obișnuit să colectăm selectiv deșeurile, în Luxuria există un spațiu dedicat pentru asta, acoperit, în exteriorul clădirilor.

Per total, în ansamblu, emisiile de dioxid de carbon sunt reduse cu aproximativ 39%, iar deșeurile cu până la 70%.



2. Bunăstare (wellbeing). Un concept deja aflat pe buzele tuturor, bunăstarea deține un loc aparte în criteriile evaluării BREEAM Excellent. Pentru ca locuitorii să se simtă cât mai bine . acasă, în Luxuria Residence s-au creat două parcuri cu mobilier urban, un loc de joacă pentru copii și grădini. În total, sunt aproximativ 10.000 mp de spații verzi unde locuitorii se pot relaxa și bucura de aer curat, lucru esențial pentru menținerea sănătății mintale și fizice.

Lumina naturală este un alt factor care contribuie la menținerea stării de bine. De aceea, în ansamblu s-a efectuat un studiu de însorire înainte de construirea clădirilor și s-au montat ferestre mari în fiecare cameră, dublul normei standard, astfel încât să permită pătrunderea luminii naturale pe tot parcursul zilei.

Tot cu scopul de a spori bunăstarea locuitorilor, ansamblul include o sală de sport cu aparatură Techongym și un lounge pentru socializare și întâlniri de afaceri.

 

3. Cheltuieli de mentenanță reduse. În ansamblu s-au implementat o serie de măsuri pentru reducerea cu 25%-50% a consumului de energie, precum: utilizarea de materiale de calitate pentru izolare termică (de la cărămidă la tâmplărie), fațade ventilate, aparatură electrică și de iluminat ecologică și automatizare inteligentă.

Reducerea consumului de energie și reducerea cu până la 39% a consumului de apă conduc la diminuarea cheltuielilor de mentenanță cu până la 13%.


4. Aprecierea locuinței în timp. Construcțiile durabile sunt mai valoroase, având costuri mai mici de exploatare și mentenanță. Calitatea lor superioară fiind evidentă pentru proprietari, chiriași și utilizatori, acestea sunt mai ușor de vândut sau închiriat, iar cererea pentru locuințe certificate este în continuă creștere.

Multe dintre avantajele și facilitățile de mai sus par greu de atins pentru bucureșteni, care se confruntă cu poluarea și lipsa spațiilor verzi, însă cel puțin o parte dintre ele ar trebui să devină o normalitate în următorii 10-15 de ani. Până atunci, dacă vrei să locuiești într-o clădire a viitorului, poți viziona apartamentele din Luxuria